Geen producten (0)

Metalen wandpanelen

 

De metalen wandpanelen van DecoVu zijn stijlvol, chique én stoer tegelijk. Ze worden gemaakt van (deels) recycled zwart staal waarin een patroon wordt gestanst. Daarna worden ze in een bad met tin gedompeld. Dit zijn de zogenoemde "tin tiles".

De panelen zijn ruim 200 jaar geleden ontworpen om Europees stucwerk te imiteren. Dit was relatief goedkoop, duurzaam, lichtgewicht en vuurbestendig. In deze periode waren er 45 fabrieken die deze panelen produceerden! Nu zijn er nog 5 fabrieken over die de panelen maken. 

De patronen stammen uit de Victoriaanse periode en zijn nog steeds even prachtig!

Inmiddels worden veel panden waarin deze panelen zijn gebruikt gesloopt en komen allemaal vintage platen tevoorschijn. Ze zijn dan ook erg gewild want het zijn prachtige decoratieve wanddecoraties.  


Onze metalen wandpanelen

De panelen waar wij mee werken zijn nieuw. We behandelen de panelen met een roestwerend middel en voorzien ze van een primer, daarna wordt het paneel bevestigd op een houten frame en voorzien van een ophangsysteem. Ook de frames maken we zelf om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Uiteindelijk wordt elk paneel met de hand op ambachtelijke wijze bewerkt en beschilderd. Het wordt dus een persoonlijke en levendige 3-dimensionale wanddecoratie.

Afhankelijk van jouw keuze voor de stijl en kleur van de afwerking van deze wanddecoraties, past een wandpaneel van DecoVu in elk interieur of bedrijfsruimte.

 

Oorspronkelijk is het omtoveren van deze kale metalen wandpanelen tot echte eye-catchers bedacht door Artivue. Omdat Miranda (Artivue) zich wil richten op een andere vorm van kunst/decoratie hebben wij het concept van de wandpanelen van haar overgenomen. De kwaliteit blijft hoog in het vaandel staan en elk paneel is uniek. Natuurlijk zijn we met DecoVu flink doorontwikkeld in de mogelijkheden met betrekking tot deze prachtige panelen.

 

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

E-mail: info@decovu.nl

Tel: 06 38 18 46 31 (ook voor WhatsApp)

 

DecoVu vraagt u akkoord te gaan met onze cookies. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies zodat we onze website kunnen verbeteren en we de koppeling met social media goed kunnen laten verlopen.